Terfi edecek bir çalışanın yeterliliğini ölçmek ya da işe alımlarda adaylar arasında kolayca seçim yapabilmek için kullanılan Değerlendirme Merkezi, potansiyeli belirlemede daha net sonuçlar verirken aynı zamanda adaylar için de sahip oldukları yetenekleri görebilme imkânı sunar.

Değerlendirme Merkezinin amacı, iş başında iken çalışanı gözlemlemek mümkün olmadığı için gerçek durumlara benzer olaylar yaratılarak, iş başında sergileyeceğiniz davranışları gözlemlemektir. Zorlu müşterilerle çalışmak, sunum yapmak, grup çalışmaları, rol yapma oyunları, sosyal etkinlikler gibi durumlarla davranışlar incelenir. Simülasyon içeren içerikler ile sahip olunan yetkinlikleri görmek adına gerçeğe yakın sonuçlar elde edilir.

ID Turkey Değerlendirme Merkezi uygulamaları sayesinde çalışanlar veya adaylar kendilerini keşfetme fırsatı bulurken, şirketler de kendileri için en uygun çalışanları seçebilirler.

Değerlendirme Merkezi Süreci Nasıl İşler?

  • Yetkinliklerin ve Değerlendirme Kriterlerinin Belirlenmesi
  • Egzersizlerin Araçlarının ve İçeriğinin Belirlenmesi
  • Uygulama Sonrası Özet ve Kişiye Özel Raporlama Tasarlanması
  • Gelişim Koçları Tarafından Farkındalığı Arttırmak Amacıyla Geri Bildirim Verilmesi
  • Organizasyonun İhtiyaçlarına Göre Gelişim Merkezi ve Kişisel Gelişim Planları İçin Gelişim Koçluğu Hizmeti

ID Turkey olarak Değerlendirme Merkezi hizmetini taleplerinize göre şekillendiriyor ve en iyi hizmeti sizlere sunuyoruz. Üst ve orta düzey yönetici  işe alım, terfi ya da gelişim amaçlı projeler için bireysel uygulama, ilk yönetici ve yönetsel olmayan pozisyonlarda, bayii/mağaza pozisyonları vb. pozisyonlara yönelik terfi, işe alım amaçlı projeler için önerilir. Katılımcılar uygulamalara grup/bireysel olarak alınır. Bireysel Uygulamalar yarım gün, Grup Uygulamaları ise tam gün sürmektedir.

Değerlendirme merkezi uygulamaları şu aşamaları içerir:

  1. Grup Çalışmaları: Grup çalışmaları kapsamında bir grup katılımcıya belirli bir süre içerisinde çözmeleri için bir problem veya bir vaka verilir. Katılımcılardan da önce bireysel olarak hazırlanıp, daha sonra kendi aralarında bu problem üzerinde tartışma, son olarak bir grup raporu hazırlayıp sunmaları istenir.
  2. Vaka Çalışmaları: Vaka çalışmalarında iş ile ilgili karşılaşılan bir problem verilir, katılımcıların konu ile ilgili çözüm önerileri istenir. Çözüm önerileri ve görüşleri içeren rapor hazırlanması ve sözlü sunum yapılması beklenir.
  3. Rol Oyunları: Rol oyununda katılımcıların bir müşteri, çalışan, iş arkadaşı rolünü üstlenmiş bir kişiyle, ortaya çıkan bir problemi çözmesi istenir.
  4. Yetkinlik Bazlı Mülakatlar: Yetkinlik bazlı mülakatlar sırasında danışman, adaydan bekledikleri her bir yetkinliğin ölçülmesine yönelik sorular sorar ve katılımcının somut örneklerle yetkinliğini açıklayıcı örnekler vermesini bekler. Bu kapsamda kişilik envanterleri ve yetenek testleri kullanılır.
  5. Evrak Çalışmaları: Evrak çalışmalarında katılımcıya evrak kutusunda birikmiş mail, mesaj ve şikayetlerden oluşan bir dosya verilir. Kısıtlı bir süre içerisinde bunları değerlendirmesi ve konularla ilgili gerekli kararlar alması, cevaplandırması beklenir.

İhtiyacınıza göre;

Detaylı bilgi için aşağıdaki form aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    AD *
    SOYAD *
    E-POSTA ADRESİ *
    TELEFON

    KONU

    NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ?